Vacature Teamleader Bike Assembly | Roetz-Bikes

Vacature: Teamleader bike assembly

Roetz is op zoek naar een teamleader bike assembly (38u)
 

Over Roetz 

Join the circular bike revolution
Roetz is een missiegedreven organisatie, die een positieve bijdrage wil leveren aan de transitie naar een circulaire en inclusieve economie. Vanuit onze fietsenfabriek en hoofdkantoor, in Amsterdam-Noord maken we onze stoere en unieke Roetz fietsen, herfabriceren we (deel)fietsvloten, voor klanten zoals NS OV-Fiets, Bluebike en de Nationale Postcode Loterij, en produceren we ‘s werelds eerste circulaire e-bike: Roetz Life.
 
Bij Roetz maken we dus niet alleen fietsen om trots op te zijn, maar werken we dagelijks aan drie doelstellingen:
• Het minimaliseren van de impact van fietsproductie op mens en milieu. 
• Het creëren van arbeidskansen voor de makers in de Roetz Fair Factory met een extra ondersteuningsbehoefte. 
• Als toonaangevende sociale onderneming meebouwen aan de economie van de toekomst. 

 
Sinds eind 2023 brengen we onze eigen circulair ontworpen e-bike Roetz Life op de markt. Een smart modulaire e-bike met innovatief serviceconcept. Hiermee geven we richting aan de circulaire transitie binnen de fietsindustrie

Positie

In deze uitdagende rol kan jij meewerken aan het succes van een innovatieve, sociale en circulaire speler in de (elektrische) fietsenmarkt. Als gedreven en ervaren teamleider ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van ons productieproces op de werkvloer. Als teamleider fietsassemblage speel je een cruciale rol in de dagelijkse gang van zaken van ons productieproces. 

Binnen de productieafdeling zijn er diverse taken die verdeeld worden onder de medewerkers, variërend van demontage, voormontage, en assemblage op onze productielijn, tot aan het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het gereedmaken van de fietsen voor de klant. 

In de rol van teamleider fietsassemblage ligt de nadruk op het waarborgen van de efficiëntie van de dagelijkse processen op de werkvloer, het behalen van de gestelde productiedoelstellingen en het aansturen van het assemblage personeel. Je werkt in de productie samen met een team van ongeveer 20 FTE, waaronder de ‘captains’ van de individuele productieteams (voormontage, demontage, en assemblage), en medewerker logistiek. Je rapporteert aan de operations manager en bent de ogen en oren van het management om procesverbeteringen door te voeren. 

Het assemblage personeel van Roetz bestaat uit een zeer diverse groep collega’s, waarvan bijna iedereen bij ons is gekomen vanuit een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De begeleiding van de makers ligt bij de job coach (werknemersvaardigheden) en de leermeester (technische vaardigheden). Als teamleider heb je oog voor de sociale doelstelling van Roetz en ons personeel en doelgroepen. Je weet dit mee te nemen in de planning en hebt een signaleringsfunctie naar het begeleidende team.

Jouw verantwoordelijkheden: 

• Het nastreven van dagelijkse productiedoelen en kwaliteitsnormen aan de hand van KPI's.

• Het coachen, trainen en leiden van jouw team, waarbij jij fungeert als vraagbaak.

• Het organiseren van goede workflow, zoals bijvoorbeeld het leiden van een dagstart en weekstart.

• Het terugkoppelen van de productievoortgang in het ERP systeem

• Het bewaken van de bezetting en personeelsplanning van de productie ism. collega’s

• Het creëren en handhaven van een geordende en veilige werkomgeving, en het verbeteren van praktische werkprocessen voor het fabrieksteam.

 
Profiel

We zoeken een ervaren teamleider met 10+ jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar in de fietsenbranche:

•  Je hebt MBO+ niveau en beschikt over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende positie, bij voorkeur binnen productie.

•  Je hebt technische kennis van fietsen en hebt aantoonbaar gewerkt met Lean-principes binnen een productieomgeving.

•  Je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

•  Je bent handig met spreadsheets en hebt ervaring met het werken binnen een ERP-systeem.

•  Je hebt affiniteit met circulariteit en sociaal ondernemerschap.

Wat heeft Roetz te bieden?

Roetz-Bikes biedt jou een uitdagende positie binnen een snelgroeiend bedrijf met een innovatieve kijk op de fietsindustrie. Je werkt binnen een jong en ambitieus team waarin jouw rol van essentieel belang is voor de groei en succes van het bedrijf. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en de kans om echt een verschil te maken. De vergoeding wordt in overleg bepaald, afhankelijk van jouw werkervaring en niveau, en ligt tussen de €3.000,- en €4.000,- bruto per maand.

  

Past deze rol bij jou?

Stuur je CV, korte motivatie en eventueel portfolio naar hr@roetz-bikes.nl met ‘Teamleider fietsassemblage’ in het onderwerp. Heb je vragen over de vacature, dan kan je bellen met +31 20 8200 804 en vragen naar Tiemen of Manon.

Zie voor meer info https://www.roetz.life | www.roetz-bikes.nl