Wordt Jobcoach bij Roetz!
Summer Deal ☀️ Upgrade your bike with a free accessory pack worth €125! | More info

Vacature: Jobcoach (24-32u) 

Stimuleer jij de talenten in de Roetz Fair Factory?

  

Roetz Bikes is een sociale onderneming, met een duurzame en een sociale missie. Oude fietsframes krijgen bij ons een tweede leven, in de handen van mensen die hun werkgeluk (terug)vinden. In een veilige, maar commerciële omgeving wordt gewerkt aan iets moois en tastbaars om trots op te zijn: een Roetz Bike, en nieuwe (werk)talenten. Zo versterken we mensen met een kwetsbare arbeidspositie, zodat zij naar wens en vermogen kunnen meedoen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. 
 

Roetz Fair Factory is een unieke leeromgeving waar mensen die zich willen ontwikkelen op de gebieden van eigenwaarde, werknemersvaardigheden en fietstechniek de ruimte krijgen. Uniek is de diversiteit aan doelgroepen (geestelijke gezondheidszorg, sociale werkvoorziening, uwv/bijstand, verslavingszorg, statushouders). De commerciële inkomsten door de verkoop van Roetz fietsen bekostigen grotendeels de locatie en begeleiding. Roetz leidt niet alleen mensen op, maar zet ook haar commerciële netwerk in om mensen duurzaam naar een baan te begeleiden. Roetz is een innovatief Nederlands fietsenmerk dat ontwerpt met cirulariteit als uitgangspunt. Onze missie is om duurzame en kwalitatieve fietsen te produceren die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de fietser. 

Je kunt meer lezen over onze werkwijze op www.roetzfairfactory.nl

Functie

Roetz Fair Factory is groeiende. Dat biedt zowel kansen als uitdagingen. We creëren veel werk voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie, maar dit werk dient goed begeleid te worden. Goede samenwerking met zorgpartijen, gemeenten, opleidingsinstellingen en bedrijven is hierbij zeer belangrijk. De taken van de Jobcoach zijn: 

• Het begeleiden en motiveren van deelnemers om zich te ontwikkelen binnen de trajecten in de Fair Factory 

• In samenwerking met de Directeur werken aan werven van deelnemers, en het opbouwen van een netwerk binnen UWV, Zorgorganisaties en andere plaatsingsorganisaties 

• Verantwoordelijkheid nemen voor het opstellen van een leerplan en het bijhouden van de vaardigheden van deelnemer, resulterend in een profiel met technische en werknemersvaardigheden

• Coördineren van opleidingen en trainingen per deelnemer, bijvoorbeeld e-bike techniek, taalcursussen, sollicitatietraining, etc. 

• Verantwoordelijkheid en leiding nemen over de administratie (niet-financieel) rondom deelnemers (uren registratie, persoonsgegevens en trajectbewaking) 

• Samen met Directeur netwerk verder opbouwen van organisaties en bedrijven waar deelnemers uitgeplaatst kunnen worden na een traject bij Roetz Fair Factory 

Profiel

We zijn op zoek naar een pro-actieve, energieke teamspeler die kan motiveren en verbinden. Je staat stevig in je schoenen en krijgt energie van het werken met mensen. Verder beschikt de ideale kandidaat over: 

3-5 jaar werkervaring als jobcoach of gerelateerde functies 

• Uitstekende sociale en communicatieve eigenschappen en inlevingsvermogen 

• Is initiatiefrijk en in staat een nieuwe situatie naar zijn of haar hand zetten

• Onderschrijft de missie van Roetz Fair Factory 

• HBO/WO werk- en denkniveau 

• Noloc certificaat is een pré 

Wat biedt Roetz Fair Factory? 

Wij bieden jou een fantastische uitdaging in een dynamische omgeving met een vernieuwende visie op maatschappelijke uitdagingen. Je werkt binnen een jong, professioneel team waarbij jouw rol cruciaal is voor de voortgang van de deelnemers. Je krijgt veel vrijheid én verantwoordelijkheid. Een functie waarbij je echt (maatschappelijk) verschil kunt maken. Vergoeding volgens CAO Tweewielers. 

Iets voor jou? Solliciteer direct!  
Word jij de jobcoach van Roetz Fair Factory? Stuur dan je CV en motivatie voor 15 september naar participatie@roetz-bikes.nl (06 23066699)