Vacature Accountmanager Retail | Roetz Bikes

Vacature: Accountmanager

Roetz is op zoek naar een Accountmanager Retail (38u)
 

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als ervaren zelfstandig accountmanager en wil je graag deel uitmaken van een jong en dynamisch team binnen een snelgroeiende organisatie? Dan bieden wij jou de kans om te werken aan de verkoop van vernieuwende, duurzame producten met een positieve sociale impact.

Over Roetz 

Join the circular revolution
Roetz-Bikes is een fietsenmerk met een missie. We dagen de fietsindustrie uit met onze huidige modellen van gerecycled materiaal en ons nieuwe ontwerp; de Roetz Life, de meest circulaire e-bike tot nu toe. We geloven dat onze missie en strategie een verandering zal brengen binnen en buiten de fietsindustrie. Roetz heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van circulaire fietsen door producten rechtstreeks te leveren aan consumenten, maar ook aan grote partijen als NS, ING en diverse hotels. Onze fietsen zijn ‘Made in Amsterdam’; ze worden geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  in de Roetz Fair Factory in Amsterdam, op een steenworp afstand van het centrum! Ons in-house ontwerpteam werkt in een studio om de hoek. Zie voor meer informatie: www.roetz-bikes.com en www.roetz.life

Positie

Om de groei van Roetz verder te versnellen en de sales organisatie verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar een ambitieuze en ervaren account manager. Een ondernemende bouwer, die de verantwoordelijkheid voor de verkoopresultaten van het dealerkanaal op zich neemt en schakelt met het team op het gebied van productie en implementatie van product- of proceswijzigingen. Je houdt overzicht en bent bereid om zaken pragmatisch en hands-on aan te pakken wanneer nodig.

De belangrijkste taken zijn: 

•   Eindverantwoordelijk voor omzetgroei in het retail kanaal.
•   Uitbouwen van bestaande klantrelaties via proactief accountmanagement 
•   Initiëren, organiseren en uitvoeren van beurzen en evenementen ter promotie en sales aan het dealer kanaal. Zoals in-house shows en dealer-dagen in de Fair Factory, de b2b beurs in de Brabanthallen en consumenten opstapdagen bij dealers.

 
Profiel

Roetz is op zoek naar een ervaren commerciële bouwer, die kan overtuigen en het verschil kan maken. Je bent zakelijk creatief binnen een hard groeiende en veranderende markt en houdt ervan je handen uit de mouwen te steken. Je staat stevig in je schoenen en krijgt energie van het stellen van doelen en boeken van resultaten.

Verder beschikt de ideale kandidaat over:

•  5-10 jaar ervaring als sales/accountmanager, bij voorkeur binnen de fietsbranche

•  Commerciële achtergrond (Sales/Marketing/Business Development)

•  Vaardigheid om vanuit de inhoud producten en diensten te vermarkten als technisch verkoper

•  Drive om te vernieuwen en te verbeteren

•  Krijgt energie van het opbouwen van een zakelijk netwerk door middel van acquisitie

•   Uitstekende sociale en communicatieve eigenschappen en inlevingsvermogen

•   Kan commerciële doelen combineren met sociaal-maatschappelijke uitgangspunten

•   Werkgebied: Opportunity gedreven, met initiële focus op NL en BE

•   Onderschrijft de missie van Roetz-Bikes

•   HBO+ werk- en denkniveau

Wat heeft Roetz te bieden?

Je komt te werken bij een scale-up met een vernieuwende visie op de (fiets)wereld waar je deel gaat uitmaken van een jong, professioneel en missiegedreven team.  Je standplaats is Amsterdam, maar je bent vooral veel op pad met een van onze Roetz bussen.

Ben jij de nieuwe Account Manager van Roetz-Bikes? Stuur dan je CV en motivatie naar Jochem Karstanje jochem@roetz-bikes.nl

SVP geen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures.