Jennifer Hoffman nieuwe ambassadeur | Roetz-Bikes
Jennifer Hofmann gaat voor positieve impactJennifer Hoffman, de actrice o.a. de serie Luizenmoeder en het NPO programma 3 op reis, wil haar bekendheid graag inzetten voor initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld en het klimaat. Een samenwerking met fietsenmerk Roetz, waarvoor ze een fotoshoot deed in het Noord-Hollands duingebied, past daar goed bij.

We spreken Jennifer telefonisch met op de achtergrond het geluid van een blije dreumes. “Goed dat je nu belt, want mijn ouders zijn er en die kunnen nu nog even oppassen.” De aanleiding van het gesprek is een recente fotoshoot in het Noord-Hollands duingebied met fietsenmerk Roetz. “Zo’n 2 jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe fiets. Ik wilde eens een goede fiets aanschaffen, en liefst eentje die die er ook nog een beetje mooi uitziet. Zo kwam ik in aanraking met Roetz. Ik stapte gewoon naar binnen in hun fabriek in Amsterdam-Noord en toen ik met eigen ogen zag hoe ze te werk gaan was ik meteen verkocht.”

“Sinds Cooper is geboren heb ik nog sterker de behoefte om verhalen te vertellen met een positieve impact op de wereld”

Jennifer Hoffman

Roetz vroeg deze zomer aan fotograaf Kevin Reinders om met een fotoshoot te laten zien hoe prachtig Nederlands is vanaf de fiets. Laurens Nolet, COO van Roetz: “Toen we nadachten over het idee van een shoot met de fiets in de nabije natuur, dachten we meteen aan Jennifer. Ze is een fan van het eerste uur en zet zich al jaren in voor sociale en duurzame initiatieven. Dat sluit goed aan bij onze circulaire en sociale missie. Toen we haar vroegen was ze meteen enthousiast, en we zijn erg trots op het eindresultaat.” We vragen Jennifer naar haar tips voor ontspanning in de natuur.


Hoe zorg jij voor je dagelijkse dosis natuur en ontspanning?
Jennifer: Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn en zoek het graag dichtbij huis. We delen met een groep mensen een kleine stadstuin in Amsterdam Nieuw-West, op nog geen 30 minuten fietsen van mijn huis, midden in het groen. Het is een project waarin we met een groep enthousiastelingen een stadstuin onderhouden. Je kunt actief aan het werk, want er is altijd wat te doen en genoeg tuin-gereedschap aanwezig. Maar niksen kan ook, er is geen verplichting. Die combi maakt het leuk.

Daarnaast boek ik elke winter een  natuurhuisje voor een weekendje weg in Nederland. Meestal weet ik niet eens of ik kan, maar vroeg boeken is betaalbaar en het is altijd een leuke verrassing wanneer het weekend daar is. Wanneer ik toch niet kan, geef ik het weekendje weg aan een vriend of vriendin die ik er blij mee kan maken. Ik maak er een sport van om de natuur in Nederland op te zoeken. Gewoon de kaart pakken en nieuwe plekken ontdekken. Ik verbaas me elke keer weer hoe mooi Nederland is.

Hoe doe jij dat nou, duurzaam leven?
Jennifer: Het is een lastig dilemma, want je doet nooit genoeg. Wanneer duurzame keuzes pijn doen, of niet comfortabel zijn is het soms lastig om je eraan vast te houden, dus je moet een balans zoeken. Ik stel voor mezelf elk jaar een doel. Ik heb een tijd geleden bijvoorbeeld besloten om nooit meer de auto te pakken voor korte afstanden, dat deed ik stiekem nog wel eens uit gemak. Toen heb ik een Roetz e-bike aangeschaft, een fiets gemaakt van een hergebruikt stalen frame, die er ook nog eens prachtig uitziet én lekker fietst. Ook goede regenkleding is belangrijk, want als het regent wil ik mijn auto óók kunnen laten staan. Zo probeer ik elk jaar een nieuwe duurzame gewoonte in te slijten in mijn leven. Het moet gewoon routine worden.

Maar is dat genoeg, zit er stiekem ook een klimaat drammer in je?
Jennifer: Ik haal zeker inspiratie uit klimaatactivisten. Ik voel me verantwoordelijk om met mijn bekendheid mensen te bereiken en te inspireren tot het maken van duurzame keuzes. Sinds Cooper is geboren is het gevoel om meer te doen alleen maar sterker geworden, alleen ik ben meer een verhalenverteller. Zoals bijvoorbeeld in de serie ‘Genaaid’: Waar komt je kleding vandaan?” die ik in 2018 voor de EO heb gemaakt, om het verhaal te vertellen achter onze goedkope weggooi-kleding. Ook Roetz heeft een prachtig verhaal te vertellen. Ze bewijzen met hun circulaire en sociaal geproduceerde e-bikes dat duurzaamheid, kwaliteit en schoonheid hand in hand kunnen gaan.

Credit
Model: Jennifer Hoffman
Photos: KIND of a good nature, Kevin Rijnders
Garderobe: Kings of Indigo
Visagie: Bianca Fabrie
Fiets: Roetz Vigour+ Ladies E-bike in Vintage Blue uitvoering

Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture
Odoo CMS - a big picture