HET SUCCES VAN ONZE MAKERS – HET VERHAAL VAN WALID | Roetz-Bikes
HET SUCCES VAN ONZE MAKERS – HET VERHAAL VAN WALID


Vijf jaar geleden kwam de 49-jarige Walid vanuit Afghanistan naar Nederland, waar hij het erg fijn vindt en gelukkig en gezond is. “Eerlijk, serieus en gezond” is wat hem te binnen schoot toen we hem vroegen zichzelf te omschrijven in drie woorden. Niet verrassend, want dit karakteriseerde Walid ook al in zijn Roetz-tijd. Hier werkte hij zo hard dat hij zijn opleiding in 4,5 maand wist te voltooien.

Walid wist dat hij goed met zijn handen kon werken, en zo is hij via de gemeente bij Roetz terechtgekomen, om zijn interesse in techniek en leergierigheid te combineren. Dit was een succes, hij heeft na het behalen van zijn diploma een baan als fietstechnicus gekregen op de afdeling Fietsverkoop & Reparatie bij Rataplan . Een mooie stap zegt hij, omdat hij er hard voor heeft gewerkt. “Ik heb nu een uitdagende en afwisselende baan. Het werken aan fietsen combineer ik met contact met klanten en het verkopen van fietsen. Ik vind het zo leuk, dat ik tijdens de Coronacrisis ben blijven doorwerken.”


'S OCHTENDS ALS IK WAKKER WORD, HEB IK ECHT ZIN OM NAAR MIJN WERK TE GAAN.

Walid Ehrari

Het helpen van klanten is iets waar Walid veel energie uit haalt. Hij maakt bijvoorbeeld niet alleen een kapotte fiets, maar adviseert te klant ook op framemaat of stuurhoogte. Hij toont oprechte interesse en helpt écht. “Ik kan de klant hier een groot plezier mee doen. Een te laag stuur kan bijvoorbeeld leiden tot rugklachten.”

Met het behalen van een diploma fietstechnicus vindt Walid dat hij nog niet is uitgeleerd. Hij vertelt over hoe dankbaar hij Roetz is voor de kans die hij gekregen heeft, maar dat hij nog tegen uitdagingen loopt bij het werken aan moderne e-bikes. Een uitdaging, maar ook ontzettend leerzaam.

Met behulp van Roetz en de gemeente heeft Walid op een leerzame en actieve manier een plek in de maatschappij kunnen vinden. Hij is Roetz erg dankbaar. “Bij Roetz kan je vragen stellen, je krijgt persoonlijke aandacht en je leert op een rustige manier in een prettige omgeving.”

Over roetz

circulair, sociaal en duurzaam

Roetz maakt in Amsterdam Noord duurzame designfietsen die gemaakt zijn van hergebruikte stalen frames die de tand des tijds hebben doorstaan. In onze Fair Factory worden deze (bedrijfs)fietsen met de hand vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het hergebruik van onderdelen bespaart Roetz jaarlijks tonnen aan materiaal dat anders op de afvalberg terecht zou komen. Lees meer over ons verhaal!