E-bike gets smarter and better-looking | Roetz-Bikes
Summer Deal ☀️ Upgrade your bike with a free accessory pack worth €125! | More info
E-bike gets smarter and better-looking


Dat beauty en brains goed samengaan, bewijst de nieuwe aanwinst van Roetz Bikes. Een superslimme elektrische fiets vermomd als modieuze racefiets.

‘De Tesla onder de elektrische fietsen’, zo omschrijft Roetz Bikes zijn Vigour+, en die vergelijking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Door simpelweg rond te rijden en te remmen laad je de accu op, en kan de motor met een capaciteit van 250 Watt weer even vooruit. Mocht je de fiets toch aan een oplaadpunt willen hangen, dan kan dat ook gewoon. De Vigour+ weegt 16 kilo en kan een maximale snelheid bereiken van 25 kilometer per uur.

TECHNISCH HOOGSTANDJE

Bij het Amsterdamse fietsmerk leefde de wens om een verantwoorde, duurzame én mooie elektrische fiets te maken al langer. Roetz gebruikt een compacte naaf voor een elektrische fiets die op geen enkele manier compromissen sluit op deze drie punten. De motor en accu zijn volledig weggewerkt in de naaf en zit vol techniek. Als je een heuvel oprijdt, zet de motor door de Slope Sensor automatisch een tandje bij. Je fiets op slot zetten doe je met een smartphone-app, die via Bluetooth verbinding maakt met de naaf. 

DRAADLOZE OPLOSSING

Via diezelfde Bitride-app zie je hoe hard je rijdt en kan je de motor naar eigen wensen instellen. Dat werkt draadloos en de smartphone is het display. De Vigour+ staat vanaf 2750 euro in je schuur. Hoewel, schuur... daar is 'ie eigenlijk te mooi voor.

Read the article ❱❱