Een circulaire zakelijke leasefiets tegen 7% bijtelling | Roetz-Bikes
Een circulaire zakelijke leasefiets tegen 7% bijtelling

Joline Kool | Roetz-Bikes
Minder CO2 uitstoot en gezondere werknemers

fiets van de zaak met 7% bijtelling

Op Prinsjesdag 2018 is duidelijk geworden dat het kabinet nu echt werk gaat maken van de zakelijke fiets. Dit is super goed nieuws! Met een vaste bijtelling van 7% op de leasefiets en een vereenvoudiging van de regels wordt het leasen van een (elektrische) fiets erg aantrekkelijk voor werknemers. Deze regeling gaat in 2020 in.

Hiermee kunnen bedrijven een extra bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Tevens zorgt de bedrijfsfiets voor gezondere werknemers die effectiever zijn op het werk! 

Waarom is het leasen van een fiets een goed idee?

  1. Met een versimpelde  leaseregeling tegen 7% bijtelling, wordt de bedrijfsfiets financieel aantrekkelijker voor de medewerker. Fietsen naar het werk wordt zodoende gestimuleerd

  2. Met de leaseregeling worden ook de duurdere e-bike modellen met een hogere actieradius betaalbaar. Hiermee wordt de leasefiets een serieus alternatief voor de leaseauto. Vooral voor werknemers die tussen de 10 of 20 kilometer van het werk wonen

  3. Een leaseregeling biedt service & gemak en dus geen omkijken naar onderhoud, verzekering en schadeafhandeling

  4. Lease zorgt voor spreiding van kosten. Zo kan de aanschaf van meerdere e-bikes over meerdere jaren worden uitgespreid

"Voor een e-bike van €2000,- betaal je nog maar een paar euro per maand belasting."

Fietsersbond
Odoo image and text block

LEASEREGELING VOOR FIETS VERSUS WKR

Natuurlijk kan de leaseregeling prima naast de bestaande fietsregeling bestaan, zoals bijvoorbeeld binnen de WKR. De fiets leaseregeling is zodoende een extra optie voor werknemers met een leasebudget. Tevens kan de leaseregeling worden aangeboden aan werknemers die wat extra beloond mogen worden, maar nog niet in aanmerking komen voor een volledige autoleaseregeling.

Hier bij Roetz zijn we bezig met de ontwikkeling van een lease-propositie. Wil je daar meer over weten? Stuur ons dan even een mailtje!

bedrijfsfiets met logo

Wist je dat je bij Roetz een bedrijfsfiets met logo kunt bestellen? Bezoek onze ‘branded bike’ pagina voor de mogelijkheden.

Over roetz

circulair, sociaal en duurzaam

A Roetz maakt in Amsterdam Noord duurzame designfietsen die gemaakt zijn van hergebruikte stalen frames die de tand des tijds hebben doorstaan. In onze Fair Factory worden deze (bedrijfs)fietsen met de hand vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het hergebruik van onderdelen bespaart Roetz jaarlijks tonnen aan materiaal dat anders op de afvalberg terecht zou komen. Lees meer over ons verhaal!