Circular Awards 2022 | Roetz-Bikes
Roetz bikes wint Circular Award 2022


 CIRCULAIR TOTAALCONCEPT VOOR OER-HOLLANDS PRODUCT

Roetz Bikes is de trotse winnaar van de Circular Award Business Small 2022. De prijs wordt toegekend aan de meest innovatieve bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 


Met de uitreiking is de zevende editie van de Week van de Circulaire Economie afgetrapt. De awards werden uitgereikt door Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis, in opdracht van het ministerie van IenW.

Het is een veelomvattend, circulair én inclusief totaalconcept voor een oer-Hollands product. De volgende stap is om ook elektrische fietsen te refurbishen. Een belangrijke en welkome stap gezien de snelle groei van dit segment

Juryvoorzitter Ilse de Vos-van Eekeren, programmamanager Circulair Ondernemen bij de NS, over Roetz

Over de Circular Awards

Dit jaar zijn de Circular Awards voor de vijfde keer uitgereikt. Voor circulaire bedrijven en overheden zijn er drie categorieën: Business Large, Business Small en Public. Uit 161 inzendingen werden negen finalisten geselecteerd door vakjury’s, bestaande uit gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit. De finalisten toonden in een pitchvideo tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie hoe zij met hun product of dienst de circulaire transitie versnellen. Het publiek stemde op basis daarvan op hun favoriet en bepaalde zo de uiteindelijke winnaar per categorie. De individuele erkenningen werden toegekend door een jury onder leiding van Jacqueline Cramer (wetenschapster, strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute en voormalig politica).


De jury bestond naast de eerder genoemde juryvoorzitters uit Antoine Heideveld (Versnellingshuis), Marieke Spijkerbroek (ministerie van IenW), Glimina Chakor (VNG/Wethouder Gemeente Groningen), Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland/IPO), Meindert Smallenbroek (UvW) en Karin van IJsselmuide (NEVI). De Awards werden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie, tevens de start van de Week van de Circulaire Economie.


De twee andere finalisten in de categorie Business Small waren ontmoetingsplek Hof van Cartesius uit Utrecht en voedingsproducent Sunt uit Amsterdam.

De Circular Award Business Large 2022 ging naar Janssen de Jong Bouw (project ModuFair); de Circular Award Public 2022 werd uitgereikt aan Aeres Hogeschool. Daarnaast ontvingen Menno Rubbens, Sandra Nap en Bram Peters de erkenning ‘Circular Hero 2022’ voor hun inzet als aanjager.


Kijk de pitchvideo hier terug | Check voor meer circulaire ontwikkelingen de site van de Week van de Circulaire Economie