Roetz Fair Factory Foundation | Roetz-Bikes

STICHTING Roetz fair factory

MAKERS sterker maken

Bij Roetz geloven we in tweede kansen. Voor afgedankte fietsen en voor mensen met een slechte vooruitzichten op een baan. Wij omarmen ieders mogelijkheden en verwelkomen iedereen onvoorwaardelijk. Geen CV of certificeringen nodig.

De stichting financiert verschillende opleidingsprogramma’s, zoals de MBO opleiding fietstechnicus via ROC-TOP in Amsterdam en een toegewijde mentor die een-op-een begeleiding biedt vanaf de eerste dag tot de overgang naar een vaste baan buiten Roetz.

anderen inspireren

We willen graag anderen inspireren om impact te maken op sociaal maatschappelijk vlak. We laten onze fabriek graag zien aan overheidsinstanties, scholen, startups en andere bedrijven met een sociale en duurzame missie. De Fair Factory is ook beschikbaar als inspirerende locatie voor workshops, evenementen en excursies. We delen graag onze ervaringen en leerpunten over sociaal ondernemerschap. 

Iedereen is welkom!

Neem contact op ❱❱ 

jij maakt het verschil!

Join our ride en help ons om de kansen op werk te vergroten voor onze Roetz makers! 

Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren aan Roetz, zodat je anderen helpt verder te komen. Bijvoorbeeld door tijd en kennis te doneren en onze Roetz makers een workshop aan te bieden. Organiseer je een event? De Fair Factory is de uitgelezen locatie. De huur wordt gedoneerd aan de stichting. Je kan ook rechtsreeks een donatie doen aan de Stichting Roetz Fair Factory. 

Doe een donatie ❱❱

Doneer tijd en kennis ❱❱

Organiseer een event in de Fair Factory ❱❱

Over de stichting

De Stichting Roetz Fair Factory is opgericht in augustus 2016. De leden van het bestuur werken op vrijwillige basis en ontvangen enkel een eventuele onkostenvergoeding. 

Huidige samenstelling:

Voorzitter: Frank Verheul, Stichting GoedWerkt
Secretaris: Marijt Regts, Social Enterprise NL
Penningmeester: Tiemen ter Hoeven, Roetz-Bikes BV

Adres: Gedempt Hamerkanaal 99, 1021 KP Amsterdam, The Netherlands
Contact: +31 20 8200 804 of info@roetz-bikes.com
Reg. Nr.: 66638178
RSIN: 8566.41.352
IBAN: NL02TRIO0391201778

Doel

Het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de
arbeidsmarkt alsmede het bevorderen van recycling en het minimaliseren van de milieu-impact van fietsenproductie en het verrichten van alle verdere
handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of
daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Beleid

Het beleid van Stichting Roetz Fair Factory wordt beschreven in het beleidsplan dat  hier  kan worden gedownload.

Activiteiten en financiën
Na het eind van ons eerste fiscale jaar (31-12-2017) wordt een uitgebreid verslag van onze activiteiten en financiën gepubliceerd in ons Sociaal Jaarverslag 2017.